Dest teleurgesteld in Xavi: dit zegt de verdediger over zijn tijd bij Barcelona

Dest teleurgesteld in Xavi: dit zegt de verdediger over zijn tijd bij Barcelona

Vandaag om 09:00

Sergiño Dest heeft in een interview met Diario AS openhartig gesproken over zijn tijd bij FC Barcelona en de relatie met trainer Xavi Hernández. De huidige PSV-verdediger kwam in 2020 op negentienjarige leeftijd over van Ajax, maar kreeg niet de kansen waarop hij had gehoopt. Vooral de communicatie met Xavi zorgde voor frustratie.

"Xavi zei me 'lees de pers niet, ik reken op je', maar toen ik terugkwam van vakantie zei hij 'je moet vertrekken'", vertelt Dest tegen Diario AS . Deze tegenstrijdige boodschap zorgde voor verwarring en teleurstelling bij de Amerikaan. "Ik denk dat Xavi niet eerlijk tegen me was. We hadden meerdere gesprekken waarin hij me geruststelde, maar later begon ik te twijfelen of dat wel oprecht was."

Dest kreeg bij Barcelona weinig ruimte om zijn spel te laten zien. "Ik heb een speelstijl waarin ik veel risico neem met de bal, dat is mijn kracht. Maar hier werd me gevraagd anders te spelen. Dat deed iets met mijn vertrouwen", geeft de verdediger aan. De moeilijkheden bij de club gingen volgens hem verder dan alleen zijn eigen situatie. "Het waren geen goede tijden voor Barcelona. De club zat in een soort depressie, er waren veel problemen buiten het veld en het voelde soms als chaos."

Ondanks deze moeilijke periode kijkt Dest toch met warme gevoelens terug op zijn tijd bij de club. "Het was een geweldige ervaring en ik zal Barça altijd in mijn hart dragen. Het is jammer dat het zo moest eindigen, want ik had het gevoel dat ik nog nuttig kon zijn voor het team." Dest erkent dat de veranderingen binnen de club en de komst van een nieuwe trainer hun stempel drukten op zijn toekomst bij de Catalaanse grootmacht. "Wanneer een nieuwe trainer komt met zijn eigen ideeën, kun je daar niet veel aan veranderen."

Momenteel werkt Dest hard aan zijn herstel na een kruisbandblessure die hij eerder dit jaar opliep. "In het begin is het zwaar, maar je moet accepteren wat er is gebeurd. Ik probeer nu te genieten van andere dingen, zoals vrienden en familie, want als het seizoen begint en je ziet de Champions League, mis je het enorm."