Preses spreekt vertrouwen in Nagelsmann uit voorafgaand aan clash met Oranje

Preses spreekt vertrouwen in Nagelsmann uit voorafgaand aan clash met Oranje

Vandaag om 09:20

In aanloop naar het Nations League-duel van vanavond met Nederland in München heeft DFB-president Bernd Neuendorf zijn vertrouwen uitgesproken in bondscoach Julian Nagelsmann. Een jaar na diens aanstelling ontvangt de trainer lof voor zijn prestaties, en er zijn al plannen om zijn contract, dat tot het WK 2026 loopt, te verlengen.

"Nagelsmann doet geweldig werk, de spelers vertrouwen hem", aldus Neuendorf tijdens een persmoment in München. De preses maakte duidelijk dat de DFB van plan is om tijdig te praten over een contractverlenging. "In zijn geheel en qua vakmanschap is hij boven elke twijfel verheven", voegde hij toe.

Vanavond neemt Duitsland het op tegen het Nederlands elftal, een belangrijke krachtmeting in de Nations League. Ondanks een wisselend jaar laat Nagelsmann ambitie zien. De bondscaoch heeft als doel uitgesproken om over twee jaar in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wereldkampioen te worden. De balans na een jaar Nagelsmann is positief: uit 16 wedstrijden behaalde hij 9 overwinningen, 4 gelijke spelen en 3 nederlagen.

Nagelsmann zelf blijft nuchter over zijn prestaties. "Verwachtingen overtroffen? Nee", zei hij over zijn eerste jaar. De teleurstelling van het mislukte EK, waar Duitsland in de kwartfinale werd uitgeschakeld, zit nog vers. Toch is hij tevreden over de groei van het team. "Ik ben zeer tevreden met wat de ploeg op het veld laat zien."