Pogba hard op de weg terug: dit zegt de Fransman over zijn aanstaande rentree

Pogba hard op de weg terug: dit zegt de Fransman over zijn aanstaande rentree
Vandaag om 20:37
Laatste update: om 20:37

Paul Pogba is nog altijd overtuigd van zijn onschuld. De Franse middenvelder zit een dopingschorsing uit, maar is hard op de weg terug. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Pogba werd voor vier jaar geschorst wegens het gebruiken van doping. De Italiaanse dopingautoriteit vond 'niet-endogene testosteronmetabolieten' in zijn bloed en besloot over te gaan tot een schorsing. Pogba stelde telkens onschuldig te zijn en onlangs werd zijn schorsing ingekort tot achttien maanden. Hierdoor mag de Fransman komend jaar weer aan de bak.

Wat zegt Pogba over zijn toekomst?

Pogba vertelt in gesprek met L’Équipe dat hij er klaar voor is om terug te keren op het hoogste niveau. "Ik zit nog altijd bij een club, dus ik heb tot nu toe alleen maar nagedacht over terugkomen, over hoe ik uit deze situatie kan komen”, begint Pogba die vragen krijgt over een transfer naar de Franse competitie. Olympique Marseille zou in de race zijn. “Waarom niet? Je weet niet wat morgen brengt. Waarom niet spelen in de Ligue 1, ik zou niet verplicht zijn om nee te zeggen."

Over zijn vorm is de Franse WK-winnaar duidelijk. "Ik ben heel erg ongeduldig om weer te beginnen en ik raak steeds beter in vorm. Voor mij is voetbal nog niet een gepasseerd verhaal, voetbal werd van mij afgepakt. Het werd van me afgenomen, terwijl ik niks heb gedaan."