In dit jaar wist Schotland voor het laatst een wedstrijd van Portugal te winnen

In dit jaar wist Schotland voor het laatst een wedstrijd van Portugal te winnen
15 oktober om 14:58

Schotland en Portugal hebben door de jaren heen meerdere keren tegenover elkaar gestaan. Hoewel Portugal vaak als winnaar uit de strijd kwam, kende Schotland ook enkele bijzondere momenten. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer de laatste overwinning van Schotland op Portugal was.

In dit jaar wist Schotland voor het laatst een wedstrijd van Portugal te winnen

Schotland wist voor het laatst van Portugal te winnen in maart 1980. Tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd in Glasgow versloegen de Schotten Portugal met 4-1. Deze overwinning was belangrijk voor Schotland, al wisten ze zich niet te plaatsen voor het EK 1980. Het was de vierde en voorlopig laatste keer dat Schotland wist te winnen van de Portugezen.

Schotland heeft in totaal vier keer van Portugal gewonnen. Twee keer gebeurde dat in een vriendschappelijke wedstrijd en twee keer tijdens een EK-kwalificatieduel. Ondanks deze overwinningen, is Portugal vaak de bovenliggende partij geweest in latere ontmoetingen, zeker in de afgelopen decennia.

Sinds de overwinning in 1980 heeft Schotland het moeilijk gehad tegen Portugal en zijn de resultaten vooral in het voordeel van de Portugezen gevallen. Maar de overwinning van 1980 blijft een gedenkwaardig moment in de geschiedenis van de onderlinge duels.

Overwinningen van Schotland op Portugal
4 mei 1955: Schotland – Portugal 3-0
13 oktober 1971: Schotland – Portugal 2-1
13 mei 1975: Schotland – Portugal 1-0
26 maart 1980: Schotland – Portugal 4-1