'Deze oude bekende wil Slot losweken van Feyenoord om naar Liverpool te halen'

'Slot staat op het punt om oude bekende van Feyenoord naar Liverpool te halen'

15 oktober om 18:50

Arne Slot is opnieuw van plan een bekende van Feyenoord mee te nemen naar Liverpool. Dit keer gaat het om video-analist Roderick van der Ham, die sinds de zomer van 2022 in dienst is van de Rotterdammers. Volgens het Algemeen Dagblad is de overgang naar de Premier League-koploper zo goed als rond.

Van der Ham kwam bij Feyenoord terecht toen Slot aan zijn tweede seizoen begon. De video-analist werd door de trainer weggehaald bij Heracles Almelo, waar hij destijds werkzaam was. Van der Ham heeft ook een verleden bij RKC Waalwijk, NAC Breda en het Nederlands elftal onder 19 jaar. Bij Feyenoord was hij tijdens de wedstrijden op de tribune te vinden om de technische staf snel van de benodigde videobeelden te voorzien, zowel tijdens de rust als direct na de wedstrijd.

Het vertrek van Van der Ham is niet de eerste keer dat Feyenoord iemand uit de technische staf verliest aan Liverpool. Na zijn overstap nam Slot al assistent Sipke Hulshoff mee. Later voegde hij ook John Heitinga toe aan zijn staf. Heitinga was in het verleden nog interim-hoofdtrainer van Ajax en assistent bij West Ham United.

Feyenoord kampt dit seizoen vaker met het verlies van stafleden. Eerder vertrok video-analist Leigh Egger naar het Australische nationale team en scout Christos Akkas vertrekt na een aflopend contract.