Kraay ziet weinig toekomst voor concurrenten op deze positie bij Oranje

Kraay ziet weinig toekomst voor concurrenten op deze positie bij Oranje

Vandaag om 12:14

Hans Kraay jr. is onder de indruk van Denzel Dumfries en zijn spel voor het Nederlands elftal. De ESPN-analist denkt dat de rechtsback van Internazionale zijn plek in Oranje de komende jaren niet zal verliezen.

In zijn column bij Voetbal International zegt Kraay: 'Ik vind hem de beste opstomer van Nederland. Denzel wil het liefst door de linksback van de tegenstander heen en al strompelend en struikelend weet hij er dan net nog een ondeugende voorzet uit te persen.' Hij is van mening dat Dumfries zich inmiddels onmisbaar heeft gemaakt en dat alle andere rechtsbacks voorlopig achter hem zullen staan. 'Wie hebben we allemaal wel niet gehad? Van Kenny Tete tot Jeremie Frimpong, maar Denzel schudt ze allemaal als vliegen van zich af.'

Kraay merkt daarnaast op dat de positionering van Dumfries soms beter kan, zoals tijdens de wedstrijd tegen Hongarije. 'Als hij al te diep begint, heb je weinig aan hem. Denzel is een slechte rechtsbuiten.' Kraay benadrukt echter dat Dumfries nog steeds veel toevoegt aan het Nederlands elftal.