Tadic hint op terugkeer naar Ajax: dit zegt de Serviër erover

Tadic hint op terugkeer naar Ajax: dit zegt de Serviër erover

Vandaag om 14:45
Laatste update: om 14:49

Dusan Tadic, momenteel actief bij Fenerbahçe, sluit een terugkeer naar Ajax niet uit, maar dan in een rol als trainer. De Servische aanvaller sprak in een interview met het Turkse Takvim over zijn ambities na zijn spelerscarrière.

Tadic, die van 2018 tot 2023 vijf seizoenen voor Ajax speelde, werd drie keer landskampioen en topscorer in de Eredivisie. Hij werd ook uitgeroepen tot speler van het seizoen in 2021. Bij zijn vertrek vorig jaar liet hij al doorschemeren dat hij mogelijk zou terugkeren bij Ajax, maar dan als trainer. "Ik wil coach worden, dat kan bij een club waar ik heb gespeeld", vertelde Tadic. Hij hintte daarbij ook naar Fenerbahçe en Southampton, zijn andere voormalige clubs.

Op dit moment ligt zijn focus nog op het voetballen. Dit seizoen was hij goed voor vier doelpunten en drie assists in zeven wedstrijden voor Fenerbahçe. Hoewel hij zich nog fit voelt, nadert het einde van zijn spelerscarrière. Wanneer dat precies is, blijft onduidelijk, maar zijn ambities voor de toekomst zijn helder.

Het bestuur van Ajax probeerde Tadic al eerder vast te leggen voor een trainersfunctie, maar dat plan ging destijds niet door. Tadic houdt de deur voor een toekomstige rol als trainer in Amsterdam echter open. "We zullen zien wat de toekomst brengt", aldus de Serviër.