Wanneer speelde FC Den Bosch voor het laatst in de Eredivisie?

Wanneer speelde FC Den Bosch voor het laatst in de Eredivisie?
Vandaag om 15:11

FC Den Bosch staat onder leiding van trainer David Nascimento fier bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Met achttien punten uit negen wedstrijden en een periodetitel op zak, lijkt de club een serieuze kanshebber voor promotie. In Den Bosch durft men na jaren weer te dromen van het hoogste niveau. VoetbalNieuws vertelt je wanneer de Blue White Dragons voor het laatst in de Eredivisie uitkwamen.

FC Den Bosch in de Eredivisie

Wat is het laatste Eredivisie-seizoen van FC Den Bosch?

De club heeft in het verleden meerdere seizoenen in de Eredivisie gespeeld, maar het is alweer geruime tijd geleden dat de ploeg daar actief was. De laatste keer dat Den Bosch uitkwam op het hoogste niveau was in het seizoen 2004/05. Sindsdien speelt de club voornamelijk in de Eerste Divisie, zonder vaste promotiekansen. Ondanks enkele sterke periodes lukte het de club niet om consistent bovenin mee te draaien.

De status van Den Bosch is door de jaren heen vooral die van een subtopper in de Keuken Kampioen Divisie. Regelmatig speelt de club in de middenmoot, maar de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie blijft levendig, zeker nu de club dit seizoen weer goed presteert.