'Stewart zoekt vervanger voor Schouten, conflict met Bosz opgelost'

'Stewart zoekt vervanger voor Schouten, conflict met Bosz opgelost'

Vandaag om 09:16

PSV's technisch directeur Earnest Stewart is bezig met de zoektocht naar een nieuwe controlerende middenvelder. Dat meldt Voetbal International in een uitgebreide analyse, nu Jerdy Schouten bij grote clubs zoals Barcelona op de radar staat. Stewart wil voorkomen dat PSV onvoorbereid is bij een mogelijk vertrek van de 27-jarige middenvelder, die een sleutelrol speelt op de zes-positie.

'Conflict met PSV is opgelost'
Het conflict tussen Schouten en Peter Bosz over de communicatie rondom zijn knieblessure is inmiddels opgelost. Schouten was gefrustreerd dat zijn blessure naar buiten werd gebracht als vermoeidheid, terwijl hij kampte met 'ondraaglijke pijn in zijn knie' door een botkneuzing. Hij besloot de media in te schakelen om zijn verhaal te doen, wat intern voor spanningen zorgde. Inmiddels zijn de plooien gladgestreken en traint Schouten weer mee met het eerste team. Volgens Bosz moet het 'niet groter gemaakt worden dan het is', aldus VI.

Veerman en Land als opvolgers?
Ondanks het herstelde vertrouwen blijft Schouten een cruciale speler voor PSV, vooral in de organisatie van het elftal. Zijn mogelijke vertrek dwingt Stewart echter om na te denken over vervangers. Joey Veerman is een optie, maar de Volendammer speelt liever een meer aanvallende rol. Hoewel hij ervaring heeft op de zes-positie, geniet hij zelf de voorkeur om als spelmaker of aanvallende middenvelder te opereren.

Ook Tygo Land wordt genoemd als mogelijke vervanger, maar de 18-jarige middenvelder is volgens Bosz nog niet klaar voor een vaste basisplaats. Hoewel hij veel potentie heeft, ziet de trainer Land nog niet als directe opvolger van Schouten in het hart van het PSV-middenveld.