Wanneer speelde Jill Roord voor het laatst een interland voor Oranje?

Wanneer speelde Jill Roord voor het laatst een interland voor Oranje?

Vandaag om 10:21

Jill Roord is weer opgeroepen voor het Nederlands elftal na een lange revalidatie. Bondscoach Andries Jonker heeft haar opgenomen in de 25-koppige selectie voor de oefenwedstrijden tegen Indonesië en Denemarken. Roord, die momenteel speelt voor Manchester City, is terug na een zware knieblessure die haar maandenlang aan de kant hield.

Wat is de laatste interland van Jill Roord?

Jonker is enthousiast over Roords terugkeer. "Jill is een absolute topspeelster. Ze maakt nu al een goede indruk bij Manchester City, dus ik ben heel blij dat ze weer terugkeert bij het Nederlands elftal." Ook Kayleigh van Dooren van FC Twente sluit weer aan na blessureleed. Zij maakte in 2022 voor het laatst deel uit van de selectie.

Voor Roord is dit haar eerste oproep sinds december 2023, toen ze voor het laatst in actie kwam tijdens de 4-0 winst op België in de Nations League. Jonker heeft daarnaast drie nieuwe speelsters geselecteerd: Femke Liefting, Danique Noordman en Lotte Keukelaar. Zij maken kans om op vrijdag 25 oktober in actie te komen tegen Indonesië, of op dinsdag 29 oktober tegen Denemarken.