Wanneer begint het WK voor clubs in 2025 en waar wordt het georganiseerd?

Wanneer begint het WK voor clubs in 2025 en waar wordt het georganiseerd?

Vandaag om 11:45

In 2025 vindt het vernieuwde WK voor clubs plaats in de Verenigde Staten, verspreid over elf steden zoals Atlanta, Miami, Los Angeles en Seattle. De finale wordt gespeeld in het MetLife Stadium in New Jersey, met ruimte voor 82.500 toeschouwers. Dit stadion, thuisbasis van de New York Giants en New York Jets, is uitgekozen voor het slotstuk van het toernooi. Voor het eerst zal het WK voor clubs worden gespeeld in een nieuwe opzet. VoetbalNieuws vertelt je er meer over.

Wanneer is het WK voor clubs in 2025?

Het toernooi begint op 15 juni en eindigt op 13 juli 2025. In totaal doen 32 teams mee, verdeeld over acht groepen van vier teams. De beste twee van elke groep plaatsen zich voor de knock-outfase, zoals bij het reguliere WK voor landen. Dit nieuwe format is door FIFA-voorzitter Gianni Infantino ontworpen om het toernooi aantrekkelijker te maken voor fans, sponsors en media.

Ondanks de vernieuwende opzet is er ook kritiek. FIFPro, de Europese spelersvakbond, uit zorgen over de overvolle speelkalender. Zij waarschuwen dat de gezondheid van de spelers in gevaar kan komen door overbelasting. Toch zet de FIFA door met de plannen, en dit toernooi dient als opmaat naar het WK 2026, dat eveneens in de Verenigde Staten zal plaatsvinden.