Dani Olmo en Fermín Lopez keren terug van blessures

Deze spelers zijn teruggekeerd op het trainingsveld bij FC Barcelona

Vandaag om 12:15

De blessurelijst van FC Barcelona wordt steeds korter. Frenkie de Jong keerde al terug, maar Hansi Flick krijgt steeds meer spelers tot zijn beschikking. Welke twee spelers keren mogelijk terug in de wedstrijdselectie tegen Sevilla? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Welke spelers keren deze week terug op het trainingsveld?

Na De Jong is het ook tijd voor Dani Olmo en Fermín Lopez. Het duurde even voor Olmo inzetbaar was na zijn transfer, maar tot op heden kwam de middenvelder slechts tot drie wedstrijden in het shirt van Barça. De Spanjaard liep een spierblessure op en zit sinds midden september al in de lappenmand. Zijn herstel verloopt voorspoedig en dus keerde Olmo deze week terug op het trainingsveld. Dit deed hij samen met Lopez, die al sinds eind augustus niet meer inzetbaar was. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zullen beide spelers weer inzetbaar zijn in de wedstrijd tegen Sevilla. Op zondagavond begint de bal om 21.00 uur te rollen in Barcelona.

Wanneer keert Gavi mogelijk terug?

Ook was er nog nieuws van Romano over Gavi. De talentvolle middenvelder scheurde zijn kruisband in november 2023 en zijn herstelperiode komt bijna ten einde. Voorspeld werd dat Gavi rond midden oktober weer inzetbaar zou zijn en die datum lijkt hij te gaan halen. Volgens Romano zal hij volgende week weer op het traingsveld te zien zijn. In totaal miste Gavi al 48 wedstrijden en met het komende duel tegen Sevilla zal die teller tot minimaal 49 wedstrijden stijgen.