Welke spelers verdienden het meest in 2024?

Dit zijn de tien spelers die het meest verdienden in 2024

Vandaag om 16:35

De grootverdieners van de voetbalwereld van 2024 zijn weer bekend. Cristiano Ronaldo behoudt zijn koppositie en heeft zijn eigen record zelfs aangescherpt. Welke voetballers maken de top tien compleet? VoetbalNieuws.nl geeft je de complete lijst.

Cristiano Ronaldo blijft ook in 2024 de absolute grootverdiener in de voetbalwereld. De 39-jarige aanvaller van Al-Nassr haalde volgens Forbes maar liefst 270 miljoen euro binnen. Hiermee verdubbelt hij bijna de verdiensten van Lionel Messi, die op plek twee staat. Vier spelers uit de Saoedische competitie staan in de lijst van tien grootverdieners. Naast Ronaldo gaat het om Neymar, Karim Benzema en Sadio Mané. De eerste speler uit Europa op de lijst is Kylian Mbappé van Real Madrid.

Ronaldo, die voor de zesde keer bovenaan staat, verdient het merendeel van zijn geld op het veld, maar ook zijn commerciële deals leveren flink op. Messi, die dit jaar 128 miljoen euro binnenhaalde, is de enige MLS-speler in de lijst. Neymar volgt op de derde plaats met 104 miljoen euro. Ook opmerkelijk is het aantal spelers dat in de Saoedische Pro League speelt, een trend die zich sinds de recorduitgaven van vorig jaar heeft doorgezet.

Dit zijn de tien grootverdieners van 2024

1. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) 270 miljoen euro
2. Lionel Messi (Inter Miami) 128 miljoen euro
3. Neymar (Al-Hilal) 104 miljoen euro
4. Karim Benzema (Al-Ittihad) 98 miljoen euro
5. Kylian Mbappé (Real Madrid) 85 miljoen euro
6. Erling Haaland (Manchester City) 57 miljoen euro
7. Vinicius Junior. (Real Madrid) 52 miljoen euro
8. Mohamed Salah (Liverpool) 50 miljoen euro
9. Sadio Mané (Al-Nassr) 49 miljoen euro
10. Kevin De Bruyne (Manchester City) 36 miljoen euro