Tuchel begint later: hierom mist de Duitser de komende interlands van Engeland

Waarom is Thomas Tuchel niet aanwezig bij de komende interlands van Engeland?
Vandaag om 17:00

Lee Carsley zal de komende tijd nog aan het roer staan bij Engeland. Thomas Tuchel is de nieuwe bondscoach, maar begint niet meteen aan zijn klus. Waarom mist de Duitser de wedstrijden tegen Ierland en Griekenland? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Voor de derde keer in de geschiedenis heeft Engeland een niet-Engelse bondscoach. Na het vertrek van Gareth Southgate nam Carsley het roer tijdelijk over, maar hij had niet de ambitie om hoofdcoach te worden. Dus zocht de FA verder en niet veel later kwam die zoektocht uit bij Tuchel. De Duitser was clubloos na zijn vertrek bij Bayern München en begint door zijn werk bij The Three Lions aan zijn eerste klus als bondscoach. Zijn grootste succes behaalde Tuchel ook met een Engelse club, want als trainer van Chelsea won hij de Champions League.

Waarom mist Tuchel de komende interlands van Engeland?

In november staat de volgende interlandbreak op het programma. Engeland neemt het daarin op tegen Ierland en Griekenland. Hoewel Tuchel zijn contract al heeft getekend zal hij niet langs de lijn staan. In het contract van de Duitser beginnen zijn werkzaamheden pas op 1 januari 2025. Daarmee vallen de overige Nations League wedstrijden buiten zijn ambstermijn. Daarvoor is speciaal gekozen door de FA die met Carsley de periode wilden afmaken.

Ook zal Tuchel niet aanwezig zijn bij de loting voor de kwalificatie van het Wereldkampioenschap van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Deze zal op 13 december 2024 plaatsvinden en dus valt ook deze datum buiten zijn start. Het is nog onduidelijk tegen wie en op welke datum het zal zijn, maar de eerste wedstrijden van Tuchel als bondscoach zullen in de WK kwalificatie zijn.