Vitesse heeft nog altijd haast bij overname: 'Intern broeit het aan alle kanten'

Vitesse heeft nog altijd haast bij overname: 'Intern broeit het aan alle kanten'
Vandaag om 18:18

Vitesse werd in de zomer gered van een totaalfaillissement, maar de Arnhemse club heeft nog altijd haast bij de overname die maar uitblijft. Edwin Reijntjes, de interim-directeur van de club, stelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat er nog altijd forse tekorten zijn. 

Reijntjes, die als crisismanager is ingezet, kan op voorhand niet zeggen hoe lang het nog duurt voordat de overname wordt voltooid. Guus Franke, die met zijn investeringsmaatschappij Axion Partners de overname op zich neemt, moet nog gegevens inleveren en daarom is er een wachttijd. "Voor de buitenwereld ziet het er allemaal leuk uit. We voetballen vrolijk, er staat een jong team en niemand heeft hoge verwachtingen op het veld. Aan de buitenkant is alles koek en ei. Maar aan de binnenkant broeit het aan alle kanten. Vitesse staat stil", meent Reijntjes.

Voor Vitesse is het nog altijd een zaak van overleven, meent de directeur. "Wij kunnen geen structurele beslissingen nemen. Want we hebben geen eigenaar. Als die er is, kunnen we doorpakken. Dan kunnen we beleid uitrollen. Stel dat het rapport er nog deze maand ligt, dan zijn nog vijf tot acht weken nodig om alles goed te keuren. We gaan zo al snel richting december of januari. Maar mocht het niet goed gaan, dan hebben wij nog maar vijf maanden om het hele proces opnieuw te starten. Wij móéten de komende weken weten waar we staan", aldus de topman van Vitesse. 

De afgelopen zomer was het (voorlopige) eindproduct van een maandenlange strijd tegen faillissement. Reijntjes wil koste wat kost voorkomen dat er wederom een dergelijk slopend proces plaatsvindt. "Wij kunnen het risico op een ‘Parry 2-scenario’ niet lopen. Dat we in januari helemaal opnieuw moeten beginnen en in juli weer een sluitende begroting moeten indienen."