Oud-international Strootman (34) stopt per direct met voetballen

Kevin Strootman stopt met voetballen
Vandaag om 11:40
Laatste update: om 11:40

Kevin Strootman hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 34-jarige middenvelder is clubloos en is er niet in geslaagd een nieuwe werkgever te vinden. Eerder speelde hij in het Nederlands elftal en voor onder andere PSV, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Via zijn eigen social media kanalen brengt Strootman de wereld op de hoogte van zijn voetbalpensioen. Afgelopen seizoen stond hij in Italië nog onder contract bij Genoa. Naar die club was hij getrokken nadat Olympique Marseille hem een transfer gunde. 'Er komt een einde aan carrières. Bedankt voetbal!', valt te lezen op X. De reden achter zijn beslissing zijn verder niet duidelijk.

In Nederland speelde Strootman dus voor PSV, FC Utrecht en Sparta Rotterdam. Bij die laatstgenoemde club brak hij door. Na vier seizoenen nam FC Utrecht hem over, waarna de Eindhovenaren toesloegen. In de zomer van 2011 betaalde PSV 4.5 miljoen euro voor zijn handtekening. Strootman won met PSV de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal.

Ook kwam de middenvelder tot 46 wedstrijden in het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij in een oefeninterland op 9 februari 2011. Oranje won met 3-1 van Oostenrijk en Strootman mocht negentien minuten invallen. Meerdere zware blessures stonden hem vaker in de weg, maar wel behoorde hij tot de selectie van Bert van Marwijk voor het EK 2012. Daarin speelde Strootman echter niet.