Slot haalt uit naar Nederlandse media na kritiek op Liverpool-aanvoerder Van Dijk

Slot haalt uit naar Nederlandse media na kritiek op Liverpool-aanvoerder Van Dijk
Vandaag om 12:25

Arne Slot is in de bres gesprongen voor Virgil van Dijk. De Nederlandse manager vindt het onbegrijpelijk hoe erg de captain van Oranje bekritiseert wordt door de Nederlandse media.

Van Dijk pakte een week geleden een rode kaart tegen Hongarije, waardoor hij geschorst was voor het duel met Duitsland dat enkele dagen later werd gespeeld. De aanvoerder zei eerst nog in Zeist te willen blijven, maar kwam later terug op die beslissing. Het leverde hem de nodige kritiek op in Nederland.

"Van Dijk is onze leider, hij is er altijd en is de man die we volgen. Hij heeft het kamp van het Nederlands elftal verlaten, ja. Maar de Nederlandse media is alleen maar kritiek", begon Slot tijdens een persmoment. "Als ze de kans krijgen om kritisch te zijn, dan vinden ze hun weg daartoe. Hij (Van Dijk, red.) verdient dat niet."

Met een uitgeruste Van Dijk treedt Liverpool zondag aan in de Premier League. Op Anfield is Chelsea om 17.30 uur de tegenstander. Het is één van de tien loodzware wedstrijden die de komende weken op het programma staan. Lees in de Lees Meer-sectie welke wedstrijden dit allemaal zijn.