Tegen deze ploeg verloor PSV het laatst een Eredivisie-wedstrijd

Vandaag om 08:49

PSV is inmiddels vijftien Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg van Peter Bosz heeft een indrukwekkende reeks neergezet en lijkt onstuitbaar in de Nederlandse competitie. Op zaterdag 19 oktober nemen de Eindhovenaren het op tegen AZ. VoetbalNieuws.nl vertelt je tegen welke club PSV het laatst verloor.

De laatste keer dat PSV niet wist te winnen, was op 30 maart 2024 tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen versloeg PSV toen met 3-1. Johan Bakayoko zette PSV nog op voorsprong, maar NEC kwam terug. Vlak voor rust scoorde Lasse Schöne de gelijkmaker vanaf de penaltystip. In de tweede helft nam NEC afstand door doelpunten van Kodai Sano en Sylla Sow.

Sinds die nederlaag heeft PSV alle volgende vijftien wedstrijden in de Eredivisie gewonnen of gelijkgespeeld. De nederlaag in Nijmegen was een zeldzame misstap in een verder dominante reeks voor de Eindhovenaren.