Ten Cate voorspelt: op deze positie gaat Ajax eindigen in de Eredivisie

Ten Cate voorspelt: op deze positie gaat Ajax eindigen in de Eredivisie
Vandaag om 09:40

Henk ten Cate denkt dat Ajax dit seizoen maximaal tweede of derde zal eindigen. Hij ziet PSV als de grote favoriet voor de titel. Ajax heeft volgens hem echter een solide verdediging opgebouwd, wat hen kansen biedt om hoog te eindigen.

Ten Cate prijst vooral de verbeterde defensieve organisatie onder de nieuwe trainer van Ajax, Fransesco Farioli. "Ajax geeft niet meer zo makkelijk de goals weg als vorig jaar", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. Volgens de oud-trainer is de komst van Youri Baas naar het centrum en het doorschuiven van Jorrel Hato naar de linksbackpositie van grote invloed geweest. Baas brengt meer defensieve zekerheid, iets wat volgens Ten Cate essentieel is in de huidige situatie van Ajax. Ook de vorm van Devyne Rensch is volgens hem cruciaal. "Rensch speelt echt stukken beter dan vorig jaar en dat verklaart al grotendeels waarom Ajax minder weggeeft achterin."

Daarnaast ziet Ten Cate op het middenveld duidelijke verbeteringen. Hij noemt de gedisciplineerde rol van Kenneth Taylor belangrijk bij het heroveren van de bal, terwijl hij pleit voor een vaste basisplaats voor Branco van den Boomen. "Van den Boomen heeft een geweldige pass in huis en is iemand die het team goed kan sturen. Ondanks dat hij minder snel is, kan hij van grote waarde zijn voor de balans op het middenveld", aldus Ten Cate. Hij verwacht dat Ajax en Feyenoord zullen strijden om de tweede plek, maar PSV blijft volgens hem een maat te groot dit seizoen.