United schudt slechte eerste helft van zich af en pakt drie punten in thuisduel

United schudt slechte eerste helft van zich af, Ten Hag wint weer eens

Vandaag om 17:59
Laatste update: om 18:00

Manchester United leek zaterdag weer op puntenverlies af te stevenen, maar de ploeg van Erik ten Hag wist in de tweede helft orde op zaken te stellen. In een weinig enerverende wedstrijd wisten The Red Devils weer eens drie punten te pakken: 2-1.

Bij United stond Matthijs de Ligt in de basis. Noussair Mazraoui was nog herstellende van een hartoperatie. Brentford wist in de voorgaande vier wedstrijden altijd in de eerste twee minuten te scoren en ook nu was de ploeg dichtbij, maar André Onana bood goed redding. United had het in de openingsfase lastig, maar kreeg na het eerste kwartier wel enkele kansen.

De Ligt knalde vlak voor rust op de knie van een tegenstander en hoewel de verdediger het goed maakte, bloedde zijn hoofd wel hevig. De medische staf van United kon de bloeding niet stelpen en Brentford sloeg toe toen De Ligt een derde keer naar de zijkant moest. Ethan Pinnock kopte knap raak uit een hoekschop terwijl United met tien man stond.

De thuisploeg ging met een achterstand de rust in en kon op een fluitconcert van de bezoekers rekenen. Na rust draaide United de wedstrijd achter om: na heerlijke vroege treffers van Alejandro Garnacho en Rasmus Hojlund werd plots een voorsprong gepakt. Brentford was na de eerste helft niet meer bij machte en daarom gaan de drie punten naar United.

Door de overwinning neemt United, dat pas voor de derde keer in het seizoen wint, de tiende plek over. Clubs als Fulham en Newcastle United staan nog altijd boven Ten Hag. Brentford had boven United kunnen uitkomen, maar blijft steken op plek twaalf.