PSV te sterk voor tien man van AZ en wint eerste 'serieuze test' in de Eredivisie

PSV te sterk tegen tien man en wint eerste 'serieuze test' in de Eredivisie
Vandaag om 20:38

PSV heeft zaterdagavond een 1-2 overwinning geboekt op AZ in Alkmaar. De thuisploeg werd al vroeg in de wedstrijd teruggeworpen door een rode kaart voor David Møller Wolfe, waarna PSV uitliep dankzij doelpunten van Luuk de Jong en Noa Lang.

AZ begon de wedstrijd vol vertrouwen en zette PSV in de openingsfase flink onder druk. Dat veranderde echter in de elfde minuut toen David Møller Wolfe een rode kaart kreeg na een overtreding op Guus Til. Hoewel er twijfel was of Til volledig doorgebroken was, besloot de scheidsrechter geen geel te trekken maar direct rood te geven. AZ moest de resterende 79 minuten met tien man verder, een enorme klap voor de thuisploeg.

PSV profiteerde vrijwel direct. In de vijftiende minuut kwam De Jong aan de bal na een scrimmage in het strafschopgebied. De spits raakte de bal niet perfect, maar via de benen van AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro ging de bal het doel in. Acht minuten later maakte Lang de tweede treffer. Een fout in de verdediging van AZ leidde ertoe dat de bal voor zijn voeten belandde, en Lang aarzelde niet: met een harde knal zorgde hij voor de 0-2.

Na de rust bleef PSV dominant, al kwam Jerdy Schouten niet meer terug op het veld door een hamstringblessure. Armando Obispo kwam erin als vervangers. Ondanks de numerieke meerderheid en enkele kansen, waaronder een grote voor De Jong, wist PSV de voorsprong niet verder uit te breiden. AZ beperkte zich vooral tot verdedigen en wist in de tweede helft geen grote kansen te creëren.

PSV-coach Peter Bosz wisselde in de slotfase nog Ricardo Pepi en Malik Tillman in om de wedstrijd rustig uit te spelen. Denso Kasius wist daar vlak voor tijd goed gebruik van te maken. De verdediger van AZ zette in de slotminuten van de wedstrijd de eindstand op 1-2.