Dit record kan Feyenoord-doelman Wellenreuther tegen Go Ahead Eagles evenaren

Dit record kan Feyenoord-doelman Wellenreuther tegen Go Ahead Eagles evenaren
Vandaag om 21:20
Laatste update: om 21:22

Timon Wellenreuther staat zaterdag voor een cruciaal duel met Feyenoord tegen Go Ahead Eagles. De Duitse doelman heeft dit seizoen zijn status als eerste keeper verder versterkt en kan tegen de Deventenaren een mooi record evenaren. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke mijlpaal de goalie kan behalen. 

Welk record kan Wellenreuther evenaren? 

In zijn 35 duels voor de Rotterdammers bleef Wellenreuther ongeslagen. Acht keer werd gelijkgespeeld, terwijl de andere 27 wedstrijden in een overwinning eindigden, waaronder de recente zege op FC Twente. De keeper kreeg vorig seizoen zijn kans door een blessure van Bijlow en greep die met beide handen aan. Dit seizoen koos trainer Brian Priske definitief voor de Duitser als eerste doelman, mede dankzij zijn solide optredens in het kampioensjaar.

Mocht Wellenreuther erin slagen om met Feyenoord minimaal een punt aan het duel met Go Ahead over te houden, evenaart de doelman Eddy Treijtel. Treijtel was ook een doelman en begon net als Wellenreuther als tweede keuze in Rotterdam. In totaal bleef Treijtel 36 wedstrijden ongeslagen. 

Ondanks de indrukwekkende staat van dienst van Wellenreuther, wordt in de media regelmatig gediscussieerd of Bijlow niet weer de voorkeur moet krijgen zodra hij volledig fit is. Ook hierin dringt de vergelijking met clubicoon Treijtel zich op: hij maakte een indrukwekkende reeks mee, maar verloor uiteindelijk zijn plek vlak voor de Europacup 1-finale in 1970.