PSV-supporters winnen kort geding, maar blijven afwezig in Parijs

PSV-supporters winnen kort geding, maar blijven afwezig in Parijs

19 oktober om 22:30

PSV en zijn supporters hebben het kort geding tegen het verbod op uitsupporters bij de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain gewonnen. Ondanks deze juridische overwinning zullen er dinsdag geen Eindhovense fans aanwezig zijn in Parijs. Dit maakte PSV bekend via de officiële clubkanalen.

Eerder deze week werd bekend dat de Franse autoriteiten een streep zetten door de komst van PSV-fans naar Parijs vanwege veiligheidsredenen. Veel supporters, die al hun reis en verblijf hadden geboekt, leden hierdoor schade. PSV besloot samen met de supporters naar de rechter te stappen. Hoewel de rechter PSV en zijn aanhang in het gelijk stelde, blijven een aantal restricties overeind. Zo blijft er een gebiedsverbod en mogen fans zich niet als PSV-supporter uiten. Dit zorgt ervoor dat de wedstrijd alsnog zonder uitsupporters gespeeld wordt.

PSV benadrukt dat de overwinning in het kort geding niet voor niets was. "Door de winst in het kort geding is de reputatie van PSV en haar supporters gezuiverd", aldus de club. De juridische uitspraak is volgens PSV ook een belangrijk signaal met het oog op de uitwedstrijd tegen Stade Brest in december. Toch acht de club de veiligheid van de fans niet gegarandeerd in Parijs door 'binnenlandse veiligheidsissues' waar de Franse autoriteiten PSV over hebben geïnformeerd.