Olij baalt van kolderieke eigen doelpunt: dit zegt de doelman erover

Olij baalt van kolderieke eigen doelpunt: dit zegt de doelman erover

20 oktober om 11:20
Laatste update: 20 oktober om 11:22

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Almere City FC eindigde in 2-2, maar één moment zal nog lang blijven hangen: een komisch eigen doelpunt dat zorgde voor de 0-2 voorsprong van de bezoekers. Doelman Nick Olij van Sparta kon na afloop tegenover ESPN zijn frustratie nauwelijks verbergen.

Het eigen doelpunt werd op naam geschreven van Boyd Reith, maar Olij speelde ook een rol in het incident. Toen de goalie na de wedstrijd de beelden terugzag, wist hij zich nog net in te houden. "Ik denk: ik maak het groot. Hij staat zwaar onder druk. Hij speelt Rick (Meissen, red.) in, dan kan hij de bal naar mij spelen en dan hebben we spelers uitgespeeld", verklaarde Olij over de bizarre situatie. "Het is een lullig moment, laten we het daarop houden", voegde de balende doelman toe. 

De doelman had niet alleen moeite met het eigen doelpunt, maar was ook kritisch over de matige eerste helft van Sparta. "We verdienden het om op achterstand te komen, zo slecht als we beginnen. De tweede helft was beter, maar dat mag ook wel na zo'n beschamende eerste helft", zei Olij. "Ik snap dat het publiek begon te fluiten. Na rust laten we het wél zien, en dan gaan de kansen er wel in."