PSV-middenvelder houdt blessure over na duel met AZ: mist PSG-uit

Jerdy Schouten mist PSG - PSV
20 oktober om 16:50
Laatste update: 20 oktober om 16:50

Jerdy Schouten zal het Champions League-duel met PSG aan zich voorbij moeten laten gaan. De PSV-middenvelder heeft een blessure overgehouden aan de topper met AZ. In de rust werd hij al gewisseld door Peter Bosz.

PSV kwam met slecht nieuws over Schouten. De middenvelder had zich tijdens de interlandbreak al afgemeld vanwege fysieke ongemakken, maar na het duel met AZ is hij wederom geblesseerd geraakt. Vlak voor het rustsignaal in Alkmaar ging Schouten naar de grond met een blessure. De middenvelder greep naar zijn knie en werd spoedig daarna in de rust gewisseld.

Het is nog onduidelijk om welke blessure het gaat, maar Schouten zal de komende dagen medische onderzoeken ondergaan om te kijken hoe lang hij in de lappenmand zal zitten. Wel is duidelijk dat hij in ieder geval niet mee reist met de selectie richting Parijs. Op dinsdagavond om 21.00 zal er in het Parc des Princes afgetrapt worden in de derde Champions League-wedstrijd.

De topper met AZ werd wederom winnend afgesloten door PSV. De manschappen van Bosz zijn nog altijd zonder puntverlies in de Eredivisie. Na negen speelrondes heeft de ploeg nog altijd de volle 27 punten. In Alkmaar scoorden Noa Lang en Luuk de Jong de doelpunten in de 1-2 overwinning. Bij geen van beide doelpunten was Schouten betrokken.