Wat is de capaciteit van het Parc des Princes, het stadion van PSG?

Hoeveel supporters kunnen er in het stadion van PSG?
Vandaag om 15:15
Laatste update: om 15:15

PSV speelt dinsdag 22 oktober de derde Champions League-wedstrijd tegen PSG. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in het Parc des Princes in Parijs. Hoeveel mensen kunnen er eigenlijk plaatsnemen in dit stadion? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte.

Het Parc des Princes, gelegen in het 16e arrondissement van Parijs, is sinds 1974 de thuisbasis van Paris Saint-Germain. Het stadion werd in 1897 geopend en heeft sindsdien meerdere renovaties ondergaan, met als meest recente aanpassing in 2016. Dit zorgde ervoor dat de capaciteit werd vergroot. Het stadion, ontworpen door de beroemde architect Roger Taillibert, heeft een unieke uitstraling met zijn iconische dak.

Het stadion heeft internationale faam verworven door de vele grote evenementen die er werden gehouden. Zo vonden er finales van het EK, WK en Europacup plaats. De supporters van PSG staan bekend om hun fanatisme en zorgen voor een geweldige sfeer tijdens de wedstrijden.

Wat is de capaciteit van het Parc des Princes?

In het stadion is er plaats voor 47.929 toeschouwers. Tot grote teleurstelling van PSV zullen er geen uitfans aanwezig zijn. Door een beslissing van de lokale autoriteiten worden PSV-fans geweerd van het stadion. Het mogelijke gevaar tot ongeregeldheden zouden de autoriteiten tot die beslissing hebben gedwongen.