Waar komt FK Qarabag, de Europa League-tegenstander van Ajax, vandaan?

Waar komt FK Qarabag, de tegenstander van Ajax in de Europa League, vandaan?
21 oktober om 20:21

Ajax speelt donderdag in de Europa League tegen FK Qarabag, een club die voor veel fans onbekend zal zijn. Ajax begon deze campagne met een 4-0 overwinning op Besiktas en een 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag. Qarabag verloor hun eerste twee duels van Tottenham Hotspur (3-0) en Malmö FF (1-2), maar de Amsterdammers mogen de tegenstander niet onderschatten. VoetbalNieuws vertelt je waar de club vandaan komt.

Uit welk land komt FK Qarabag?

Qarabag is een club uit Azerbeidzjan en heeft een bijzondere geschiedenis. Hoewel de ploeg tegenwoordig zijn wedstrijden speelt in de hoofdstad Bakoe, ligt hun oorsprong in Ağdam, een stad die de club moest verlaten vanwege het conflict in Nagorno-Karabach. Azerbeidzjan trad in 1994 toe tot de UEFA, en sinds 1997 speelt Qarbag in de Europese competities. De club heeft zichzelf inmiddels stevig op de Europese kaart gezet. In het seizoen 2017/2018 debuteerde Qarabag in de groepsfase van de Champions League, als eerste Azerbeidzjaanse club ooit.

Nederlandse clubs tegen FK Qarabag

Nederlandse clubs troffen Qarabag eerder in de Europa League. FC Twente speelde in 2009 en 2014 in de play-offs tegen Qarabag. In 2014 verloor Twente verrassend, wat voor Qarabag de eerste kwalificatie voor een Europees hoofdtoernooi betekende. Ajax zal dus op hun hoede moeten zijn tegen deze opkomende kracht uit de Kaukasus.