Is Valencia ooit gedegradeerd uit La Liga?

Stijf onderaan: is Valencia ooit gedegradeerd uit La Liga?

21 oktober om 23:24

Valencia verkeert momenteel in zwaar weer. Na tien wedstrijden staan de Spanjaarden stijf onderaan in La Liga met slechts zes punten. Maandagavond leed de ploeg van trainer Rúben Baraja opnieuw een pijnlijke nederlaag. Thuis tegen Las Palmas werd er met 2-3 verloren, ondanks een dappere poging om terug te komen. Het zijn moeilijke tijden voor een club die enkele jaren geleden nog in de Champions League speelde, toen het in het seizoen 2019/2020 de strijd aanging met Ajax. Is Valencia ooit gedegradeerd? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

De malaise van Valencia doet denken aan eerdere moeilijke periodes in de clubgeschiedenis. Een van de meest succesvolle clubs van Spanje, die ook tal van Nederlandse voetballers onder contract had. Zo speelden onder meer Patrick Kluivert, Hedwiges Maduro, Justin Kluivert, Jasper Cillessen, Faas Wilkes en Johnny Rep in het shirt van Los Che.

Is Valencia ooit gedegradeerd?

Gezien de huidige situatie rijst de vraag: is Valencia ooit eerder gedegradeerd? Het antwoord is ja. De club degradeerde in het seizoen 1985/86, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de club. Maar Valencia herpakte zich snel en keerde direct terug naar de hoogste divisie. Het is aan Baraja en zijn mannen om te zorgen dat dat niet nog een keer gebeurt. Gelukkig voor hen is het seizoen nog lang.