Dit is hoeveel Champions League-potten PSV-trainer Bosz al langs de zijlijn stond

Dit is hoeveel Champions League-potten PSV-trainer Bosz al langs de zijlijn stond

Vandaag om 07:45

Peter Bosz neemt het dinsdagavond met PSV op tegen Paris Saint-Germain. De trainer van de Eindhovenaren heeft al de nodige Europese ervaring en VoetbalNieuws vertelt je hoeveel Champions League-wedstrijden de oefenmeester al langs de lijn stond.

PSV treft dinsdag PSG. De Parijzenaren lijken de torenhoge favoriet, dit terwijl Bosz eindelijk een Champions League-overwinning hoopt te pakken met zijn ploeg. Tegen Juventus gingen de Eindhovenaren met 3-1 onderuit. Sporting CP scoorde in de slotfase de 1-1 waardoor de punten werden gedeeld.

Hoeveel Champions League-wedstrijden stond Bosz al langs de lijn?

Voor Bosz is het dinsdagavond weinig nieuws. Zijn eerste CL-duel dateert van 13 september 2017. Met Borussia Dortmund nam Bosz het op tegen Tottenham Hotspur in Londen. De thuisploeg was na negentig minuten met 3-1 te sterk en voor de oefenmeester lukte er maar weinig in Europa dat seizoen. Met Dortmund won Bosz geen enkele wedstrijd in de Champions League.

Bij Bayer Leverkusen in het seizoen 2019/20 moest Bosz vier wedstrijden wachten op een overwinning. Thuis tegen Atlético Madrid werd met 2-1 gewonnen en enkele weken later werd ook Lokomotiv Moskou met 0-2 verslagen. Echter eindigden Juventus en Atlético boven Leverkusen in de poule en zat er wederom weinig in voor Bosz. Afgelopen seizoen lukte het dan eindelijk wel om de achtste finale te halen. Met PSV werd er gewonnen van Sevilla en Lens en door drie gelijke spelen gingen de Eindhovenaren door. Dortmund bleek echter een maat te groot en versloeg Bosz en co. in de achtste finales.

In totaal staat de teller voor Bosz nu op 22 wedstrijden in de Champions League. Zes met zowel Dortmund als Leverkusen en tien met PSV. In deze wedstrijden pakte Bosz achttien punten in de groepsfases en wist hij afgelopen jaar dus voor het eerste te prolongeren naar een volgende ronde.