Opstelling PSV: Bosz lost puzzel op en kiest basiself tegen Paris Saint-Germain

Dit is de opstelling van PSV voor het Champions League-duel met PSG
Vandaag om 19:42

Peter Bosz heeft zijn opstelling voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain bekendgemaakt. Het was voor de trainer een flinke puzzel. PSV moet het doen zonder meerdere belangrijke spelers. Rechtsback Rick Karsdorp en de middenvelders Joey Veerman en Jerdy Schouten zijn door blessures niet beschikbaar. Daarnaast kan Bosz niet beschikken over Ivan Perisic, omdat de Kroaat te laat werd ingeschreven en dus niet speelgerechtigd is voor de Champions League.

Onder de lat is Walter Benitez verzekerd van zijn plek en de Argentijn zal ook tegen Paris Saint-Germain het doel verdedigen. Mauro Júnior neemt de positie van de niet fitte Karsdorp in en zal als rechtsback fungeren. In het hart van de defensie staan Ryan Flamingo en Olivier Boscagli, die de verantwoordelijkheid hebben om de aanvalsgolven van PSG te stoppen. Matteo Dams speelt als linksback. 

Op het middenveld heeft Bosz gekozen voor een aanvallende aanpak. Ismael Saibari, Guus Til en Malik Tillman vormen het hart van het elftal. Door het ontbreken van Veerman en Schouten moest Bosz improviseren, maar hij vertrouwt op de creativiteit van deze drie spelers. Saibari kan vanuit een verdedigendere rol spelen, terwijl Til en Tillman vooral voor de aanvallende impulsen zorgen.

Voorin kiest Bosz voor vertrouwde namen. Johan Bakayoko en Noa Lang flankeren aanvoerder Luuk de Jong, die als spits het slot moet vormen van de Eindhovense aanval. Met de snelheid van Bakayoko en de technische kwaliteiten van Lang hoopt PSV gevaarlijk te worden in de omschakeling.

Opstelling PSV: Benítez; Mauro Júnior, Flamingo, Boscagli, Dams; Saibari, Tillman, Til; Bakayoko, De Jong, Lang.