Priske benadrukt groei Feyenoord voorafgaand aan CL-duel met Benfica

Priske benadrukt groei Feyenoord voorafgaand aan CL-duel met Benfica

Vandaag om 21:20

Woensdag neemt Feyenoord het in de Champions League op tegen Benfica. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Feyenoord-trainer Brian Priske de pers te woord tijdens een persconferentie. De Rotterdamse ploeg verloor drie maanden geleden in een oefenwedstrijd met 5-0 van de Portugezen, maar volgens Priske is Feyenoord sindsdien flink gegroeid. 

Priske reflecteerde op de veranderingen in de ploeg: "Het team dat hier drie maanden geleden speelde, was een heel ander team. Het was een andere formatie en de situatie was anders. Toen stonden er maar twee spelers, Igor (Paixao, red.) en David (Hancko, red.), van de huidige basisopstelling op het veld. Dat zegt al veel over de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt." De trainer maakte duidelijk dat de ploeg in die periode veel stappen heeft gezet en dat de groep nu een stuk meer op elkaar is afgestemd.

De Deense coach gaf verder aan dat de samenwerking tussen de spelers sterk is verbeterd. "De spelers raken steeds meer op hun gemak bij elkaar en begrijpen elkaar steeds beter. We werken hard aan de tactische aspecten van het spel en dat begint nu zichtbaar te worden. Het vierde doelpunt dat we dit weekend tegen Go Ahead scoorden, is een mooi voorbeeld van hoe tactische instructies en individuele klasse samenkomen op het veld."

Priske lichtte specifiek een moment uit de wedstrijd tegen Go Ahead uit. "Het was geweldig om te zien hoe Anthoni (Milambo, red.) ervoor koos om niet zelf te schieten, hoewel hij wist dat iemand anders een betere kans had. Dat is wat ik topklasse noem. Het toont aan dat we niet alleen op individuele kwaliteit kunnen leunen, maar dat er een echte teamprestatie achter zit. Daarom was ik zo enthousiast na die wedstrijd.”