Wedstrijdverslag van de wedstrijd van PSV op bezoek bij Paris Saint-Germain

PSV houdt met hangen en wurgen punt over aan bezoek in Parijs

22 oktober om 22:57

PSV heeft in Parijs een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel behaald tegen Paris Saint-Germain in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft verrassend op voorsprong via Noa Lang, maar zagen PSG in de tweede helft terugkomen dankzij een doelpunt van Achraf Hakimi. Ondanks de toenemende druk van de thuisploeg wist PSV stand te houden en keerde het met een punt terug naar Nederland.

De wedstrijd begon moeizaam voor PSV, dat al vroeg in de problemen kwam door de sterke openingsfase van PSG. Ousmane Dembélé en Bradley Barcola creëerden meerdere kansen, maar Walter Benítez hield zijn ploeg in de wedstrijd met een aantal cruciale reddingen. PSG leek op weg naar een voorsprong, maar tegen de verhoudingen in kwam PSV in de 34e minuut op 0-1. Noa Lang profiteerde van een fout in de Parijse defensie en schoot beheerst raak, waarmee hij de Eindhovenaren onverwacht op voorsprong zette. PSG reageerde furieus, maar PSV hield stand en ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft zette PSG PSV direct onder druk. De Fransen trokken het initiatief naar zich toe en PSV moest vooral verdedigen. In de 56e minuut brak Hakimi de ban voor PSG met een hard schot dat door de benen van Benítez in het doel belandde: 1-1.

PSG bleef daarna aandringen en kreeg meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Benítez stond opnieuw zijn mannetje en voorkwam verdere schade. Aan de andere kant kreeg Guus Til een enorme kans om PSV opnieuw op voorsprong te zetten, maar hij faalde in de afronding. In de absolute slotfase leek Paris Saint-Germain nog een penalty te krijgen. Na ingeving van de VAR besloot de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen en in plaats daarvan een hoekschop toe te kennen. PSV bleef met moeite overeind, maar slaagde erin het punt over de streep te trekken.