FC Twente wacht al bijna dertien jaar op zege in groepsfase van de Europa League

FC Twente wacht al bijna dertien jaar op zege in groepsfase van de Europa League

Vandaag om 15:42

FC Twente is bezig aan een sterk seizoen in de Europa League, maar is nog zonder overwinningen. Het is alweer even geleden dat de club uit Enschede een overwinning in de groepsfase van het toernooi mocht noteren. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer de laatste keer was.

Laatste keer bijna dertien jaar geleden

De laatste keer dat Twente een overwinning in de groepsfase van de Europa League mocht noteren, dateert van 1 december 2011. De Tukkers wonnen toen een thuiswedstrijd van Fulham en eindigden in het seizoen 2011/2012 als groepswinnaar. Twente won daarna nog wel in de achtste finale van Steaua Boekarest en één keer in de kwartfinale van Schalke 04, maar vloog er daarna uit.

Ook in het seizoen 2012/2013 was Twente van de partij in het hoofdtoernooi, maar destijds leverden ze een zeer teleurstellende groepsfase af. Van Hannover 96, Helsingborgs IF en Levante werd geen één keer gewonnen. In het seizoen 2024/25 is Twente voor het eerst sinds toen weer actief in de groepsfase van de Europa League. Wellicht gebeurt het na gelijkspellen tegen Manchester United (1-1) en Fenerbahçe (1-1) tegen SS Lazio.