Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax voor het duel met Qarabag in de EL

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli gaat pas in de Eredivisie weer rouleren

Vandaag om 16:39
Laatste update: om 16:44

Ajax neemt het donderdagavond op in de Europa League. Francesco Farioli zal zich bij het bepalen van de basisopstelling moeten buigen over een aantal zaken. Deze elf spelers starten vermoedelijk namens de Amsterdammers.

Als we de selectie die Ajax in Azerbeidzjan tot zijn beschikking heeft naast die van afgelopen zondag in Almelo leggen, vallen een paar dingen op. Davy Klaassen is wegens zijn verlate komst niet speelgerechtigd in de Europa League en Youri Baas liep tegen een schorsing aan door zijn rode kaart tegen Slavia Praag. Kian Fitz-Jim, die tegen Ajax TV zei dat hij verwacht te starten, neemt vermoedelijk de plaats in van Klaassen. Daniele Rugani speelt links in het centrum, zo verklapte Farioli woensdag al.

Wie Farioli op de voet volgt bij Ajax, weet dat hij graag met zijn basisopstelling rouleert. Naar verwachting gaat de Italiaan daar wel mee wachten tot aankomend weekend. Dan wacht het duel met Willem II in de Eredivisie, waarna de twee loodzware wedstrijden tegen Feyenoord en PSV op het programma staan. Aan de buitenkanten worden Mika Godts en Bertrand Traoré dus gewoon aan de aftrap verwacht tegen Qarabag.

Het enige vraagteken wat dan overblijft, is de spitspositie. Daar kunnen zowel Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom uit de voeten. Farioli noemde het spitsentrio 'de meest luxe package uit de Eredivisie'. Verder zei de trainer dat ze in Amsterdam flink bezig zijn met Brobbey, die in Almelo nog de nodige kansen miste en concurrent Weghorst twee keer zag scoren. Desalniettemin verwachten we gewoon een basisplaats voor Brobbey.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Rugani, Hato; Henderson; Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Brobbey, Godts