Feyenoord overtuigt in Portugal en verslaat Benfica

Feyenoord overtuigt in Portugal en verslaat Benfica mede door dubbelslag Milambo

23 oktober om 22:55

Feyenoord heeft woensdagavond een knappe en belangrijke zege geboekt op Benfica. Mede door twee doelpunten van Antoni Milambo wonnen de Rotterdammers met 1-3 van de Portugese grootmacht

Feyenoord begon uitstekend aan het lastige uitduel en kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong via Ayase Ueda. De Japanse spits schoot de eerste kans van de wedstrijd direct tegen de touwen en bracht zo de 0-1 op het scorebord. Tien minuten later leek Ueda zijn tweede treffer aan te tekenen, maar de VAR greep in en het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd, doordat er in aanloop naar de goal een overtreding zou zijn gemaakt.

De 0-2 kwam er echter alsnog. Quinten Timber speelde op fraaie wijze Antoni Milambo vrijd, die zijn directe tegenstander te kijk zette en snoeihard de 0-2 maakte. Direct na rust leek Feyenoord het duel zelfs vroegtijdig te beslissen. Trauner tikte van dichtbij binnen, maar zag ook zijn treffer afgekeurd worden, ditmaal wegens buitenspel.

Feyenoord domineerde in Portugal, totdat Brian Priske na een uur spelen besloot om het over een andere boeg te gooien. Ibrahim Osman werd naar de kant gehaald en vervangen door Thomas Beelen. Niet lang na de wissel maakte Kerem Akturkoglu namelijk de aansluitingstreffer: 1-2. Benfica leek door de pakken, maar mede dankzij een aantal goede reddingen van Timon Wellenreuther hield Feyenoord stand. In de blessuretijd besliste Milambo het duel met zijn tweede doelpunt van de avond: 1-3.