Dit zijn de sterktes en zwaktes van FC Twente-tegenstander Lazio

Dit zijn de sterktes en zwaktes van FC Twente-tegenstander Lazio

Vandaag om 10:44

Donderdagavond treft FC Twente Lazio in de Europa League. Trainer Joseph Oosting ziet mogelijkheden voor zijn ploeg om in de Grolsch Veste een goed resultaat te halen, ondanks dat Lazio een sterke tegenstander is. De Romeinse ploeg onderging de afgelopen tijd echter veranderingen, wat kansen biedt voor Twente om te verrassen. VoetbalNieuws vertelt je hoe.

Sterktes en zwaktes van Lazio

Lazio staat dit seizoen onder leiding van Marco Baroni, die een andere aanpak hanteert dan zijn voorganger Maurizio Sarri. Waar Lazio voorheen bekendstond om het Sarriball, waarbij balbezit en hoog drukzetten centraal stonden, speelt Baroni compacter en defensiever. Lazio zet niet altijd vol druk, maar laat tegenstanders op hun eigen helft opbouwen en probeert de ruimte in het middenveld goed af te sluiten. Dit maakt het moeilijk om door het centrum te komen, maar er liggen kansen op de flanken. Voor backs als Bart van Rooij kan dit een mogelijkheid zijn om diep door te komen.

Dia en Zaccagni gevaarlijk in de omschakeling
In de aanval vertrouwt Lazio op de snelheid van spelers als Boulaye Dia en Mattia Zaccagni, die gevaarlijk zijn in de omschakeling. Twente zal daarom moeten opletten bij balverlies, want Lazio kan snel toeslaan met hun snelle uitbraken. Vooral Zaccagni is een speler om in de gaten te houden, omdat hij vaak vanaf de linkerkant naar binnen komt en het spelmakerstype is. Twente zal georganiseerd moeten blijven om dit gevaar te neutraliseren.

Twente kan gevaarlijk worden in de lucht
Hoewel Lazio aanvallend veel kwaliteit heeft, zijn er volgens de analyse van Voetbal International ook zwakke plekken waar Twente op kan inspelen. De Romeinen hebben dit seizoen moeite gehad met het verdedigen van kopduels en lange ballen, vooral door communicatieproblemen tussen hun vleugelverdedigers en centrale verdedigers. Hier zou Twente met spitsen als Sam Lammers, Ricky van Wolfswinkel of flinke hoge voorzetten gevaarlijk kunnen worden.

Lazio rouleert regelmatig in Europa
Daarnaast heeft Lazio in eerdere Europa League-duels regelmatig geroteerd, waardoor niet altijd de sterkste spelers in actie kwamen. Dit zou betekenen dat Twente, zeker met de steun van het thuispubliek, een kans maakt om te profiteren van minder ingespeelde tegenstanders. Als Twente zijn verdediging goed organiseert en gebruik maakt van de kwetsbaarheden in de defensie van Lazio, is een stunt in eigen huis zeker mogelijk.