KNVB zoekt nieuwe thuisbasis voor Oranje: vertrek uit Zeist mogelijk

KNVB zoekt nieuwe thuisbasis voor Oranje: vertrek uit Zeist mogelijk
Vandaag om 16:30

De KNVB overweegt te vertrekken uit Zeist en is op zoek naar een nieuwe locatie om de ambities voor het Nederlandse voetbal waar te maken. De voetbalbond wil uitbreiden, maar de benodigde ruimte lijkt in Zeist niet beschikbaar. Daarom roept de KNVB via haar website geïnteresseerde gemeenten op om zich te melden als mogelijke samenwerkingspartner.

De KNVB wil met de nieuwe campus niet alleen de nationale teams optimaal ondersteunen, maar ook blijven investeren in opleidingen voor trainers en bestuurders, nieuwe speelvormen ontwikkelen en ondersteuning bieden aan amateur- en profclubs. Een geschikte locatie moet aan enkele voorwaarden voldoen: het moet centraal in het land liggen, goed bereikbaar zijn en voldoende privacy bieden voor de spelers van Oranje.

Hoewel de KNVB nog steeds in gesprek is met Zeist, staan andere gemeenten open om met de bond samen te werken aan de "campus van de toekomst." De nieuwe locatie moet de groei van het Nederlandse voetbal ondersteunen en ruimte bieden voor innovatie en maatschappelijke impact. Geïnteresseerde gemeenten kunnen zich melden bij de KNVB om gezamenlijk een plan uit te werken.