In dit enorme stadion neemt AZ het op tegen Tottenham Hotspur in de Europa League

In dit enorme stadion neemt AZ het op tegen Tottenham Hotspur in de Europa League
Vandaag om 19:25

AZ speelt vanavond in Londen tegen Tottenham Hotspur, in het grootste clubstadion van de stad. Het belooft een spannende avond te worden in het Tottenham Hotspur Stadium dat bekendstaat om zijn indrukwekkende sfeer en moderne faciliteiten. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de thuishaven van de Londenaren. 

Het Tottenham Hotspur Stadium, geopend in april 2019, staat bekend om zijn moderne en innovatieve ontwerp. De fans zitten dichter bij het veld dan in welk ander stadion van vergelijkbare grootte in het Verenigd Koninkrijk dan ook. De afstand tussen de voorste rijen en de zijlijn varieert van 4,9 tot 7,9 meter, waardoor de sfeer in het stadion bijzonder intens is. Vooral de enkelvoudige Zuidtribune, de grootste in het land met 17.500 zitplaatsen, draagt bij aan de unieke ervaring. Deze tribune, geïnspireerd door de beroemde "Yellow Wall" van Borussia Dortmund, is het kloppende hart van het stadion waar de fanatieke Spurs-supporters voor een enorme geluidsdruk zorgen.

Waar wordt het stadion van Tottenham Hotspur allemaal voor gebruikt?

Het stadion is niet alleen gebouwd voor voetbal, maar ook voor andere grote evenementen. Het beschikt over een intrekbaar veld, waardoor het snel kan transformeren voor NFL-wedstrijden, concerten, rugby of boksen. Dit multifunctionele ontwerp zorgt ervoor dat het stadion een belangrijke bron van inkomsten is voor de club. Naast de sportwedstrijden trekt het stadion jaarlijks miljoenen bezoekers door evenementen zoals stadiontours en attracties als de Dare Skywalk, waar bezoekers over het dak van het stadion kunnen lopen.