PSV moet sterkhouder langer missen: middenvelder nog weken niet beschikbaar

PSV moet sterkhouder langer missen: middenvelder nog weken niet beschikbaar

Vandaag om 19:04
Laatste update: om 19:08

PSV kan de komende weken geen beroep doen op Jerdy Schouten. De middenvelder liep in het duel met AZ van afgelopen zaterdag een hamstringblessure op. Na medisch onderzoek is duidelijk geworden dat de international langere tijd nodig heeft om te herstellen.

Schouten, die sinds zijn komst vorig seizoen onomstreden is onder trainer Peter Bosz, zal meerdere weken nodig hebben om te revalideren. "Dit is natuurlijk ontzettend balen, maar ik zal keihard werken om zo snel mogelijk weer belangrijk te kunnen zijn voor het team", laat Schouten weten via de clubkanalen. Zijn afwezigheid is een flinke tegenvaller voor PSV, dat eerder al Joey Veerman verloor door een liesblessure. Ook Veerman ligt er nog weken uit.

Welke wedstrijden mist Schouten en wie wordt zijn vervanger?

Door de blessure van Schouten moet PSV het middenveld opnieuw herzien. Malik Tillman verving hem al succesvol tegen Paris Saint-Germain, en ook Ismael Saibari en Guus Til worden gezien als alternatieven. Verder staan de jonge Isaac Babadi en Tygo Land volgens het Eindhovens Dagblad klaar om in te vallen. Schouten mist in ieder geval de duels tegen PEC Zwolle, Ajax, Girona en NAC.