Malacia op de weg terug: dit is wanneer United de Nederlander fit verwacht

Malacia op de weg terug: dit is wanneer United de Nederlander fit verwacht
24 oktober om 22:10

Tyrell Malacia is bezig aan de laatste fase van zijn herstel bij Manchester United. De Nederlandse linksback, die sinds de zomer buiten spel staat vanwege een hardnekkige knieblessure, zet flinke stappen richting zijn terugkeer op het veld. Hoewel de verwachting is dat hij pas na november volledig wedstrijdfit zal zijn, boekt de verdediger zichtbaar progressie, zo meldt Manchester Evening News.

De 24-jarige verdediger moest in de zomer onder het mes vanwege een knieoperatie, waardoor hij tot nu toe geen minuut heeft kunnen maken dit seizoen. Malacia is inmiddels weer terug op het trainingsveld bij Carrington, waar hij individueel werkt aan zijn fitheid. Het management van United wil geen risico's nemen en plant een intensieve trainingsperiode in om Malacia optimaal voor te bereiden op zijn rentree. Een soort mini-voorbereiding dus, zodat hij weer op het hoogste niveau kan presteren zodra hij terugkeert.

Ook voor Manchester United is de terugkeer van Malacia meer dan welkom, gezien de blessures die de selectie dit seizoen al teisteren. Met Luke Shaw eveneens langdurig uitgeschakeld, is de linksbackpositie al maanden een zorgpunt voor trainer Erik ten Hag. Malacia’s terugkeer zou daarom de nodige verlichting brengen in het verdedigende compartiment van de ploeg.

Naast Malacia maakt ook Leny Yoro, die sinds juli uit de roulatie is vanwege een voetblessure, vorderingen. Yoro is net als Malacia terug op het trainingsveld, maar verwacht wordt dat zijn terugkeer eveneens pas na november zal plaatsvinden.