Godts belangrijk voor Ajax: dit zegt de Belg over zijn rol bij de Amsterdammers

Godts belangrijk voor Ajax: dit zegt de Belg over zijn rol bij de Amsterdammers

24 oktober om 22:25

Mika Godts speelde donderdagavond een belangrijke rol in de 0-3 overwinning van Ajax op Qarabag in de Europa League. De jonge vleugelaanvaller toonde zich na afloop tevreden met zijn prestatie, maar benadrukte dat Ajax het zichzelf makkelijker had kunnen maken, vooral na de vroege rode kaart voor de tegenstander.

Godts gaf voor de camera van Ziggo Sport aan dat de uitslag prettig was, maar zag ook ruimte voor verbetering. "De score is wel lekker, maar in de eerste helft hebben we veel laten liggen. Zeker na de rode kaart. In de tweede helft maken we het mooi af, dus wel een mooie wedstrijd", zei de Belg. "Maar we hadden de wedstrijd meer onder controle moeten hebben."

De rode kaart voor Qarabag-middenvelder Júnior Romao, die Godts naar de grond trok, bleek een kantelpunt in de wedstrijd. "Ik wist het gelijk", reageerde Godts. "Ik denk dat ik wel weg was en hij trok me gewoon neer. Ja, dat was wel goed voor ons."

Bij de openingstreffer van Kenneth Taylor was Godts belangrijk. "Bij de 0-1 dribbel ik naar binnen en geef ik de bal aan Wout (Weghorst, red.). Of hij voor gaf of schoot, weet ik niet zo goed. Ik denk dat hij schoot, hij is een spits."

Daarnaast gaf Godts ook de assist bij de 0-3 van Chuba Akpom. "Chuba en ik hebben een goede connectie, dus ik wist waar hij heen ging. Ik had ook graag willen scoren, maar het is leuk om belangrijk te zijn. Dat is wat iedereen van me verwacht en dat probeer ik te doen."