FC Twente en AZ weren zich knap, maar kunnen niet stunten in de Europa League

24 oktober om 22:57

AZ en FC Twente hebben donderdag de goede lijn van de Nederlandse clubs in Europa geen vervolg weten te geven in hun Europa League-wedstrijden. Waar AZ net tekortkwam en met 1-0 in Londen verloor van Tottenham Hotspur, zag FC Twente zich door een vroege rode kaart genoodzaakt om het onderspit te delven tegen Lazio Roma, dat in Enschede met 0-2 won. Beide Nederlandse clubs gaven echter strijdlustig partij tegen hun sterkere tegenstanders.

AZ verliest nipt van Tottenham Hotspur in de Europa League

AZ heeft in Londen een nipte nederlaag geleden tegen Tottenham Hotspur. In een spannende wedstrijd trokken de Alkmaarders met 1-0 aan het kortste eind, ondanks meerdere kansen om op gelijke hoogte te komen.

Tottenham kwam in de 53e minuut op voorsprong door een benutte penalty van Richarlison. De Braziliaan mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Maxim Dekker op Bergvall. Hoewel AZ na deze treffer beter in de wedstrijd kwam en onder andere via invaller Ernest Poku een grote kans kreeg, wist de ploeg van trainer Pascal Jansen het doel van de Spurs niet te vinden. De Alkmaarders hadden zeker een punt kunnen meenemen, maar misten de scherpte in de afronding.

Twente komt vroege rode kaart niet meer te boven tegen Lazio Roma

FC Twente heeft in eigen huis met 0-1 verloren van Lazio Roma. De wedstrijd kantelde al vroeg toen Lars Unnerstall na elf minuten rood kreeg voor het neerhalen van Boulaye Dia. Met tien man had Twente het zwaar en kwam het na 35 minuten op achterstand door een doelpunt van Pedro, die een lage voorzet van Matías Vecino verzilverde.

Ondanks het ondertal vocht Twente dapper door en kreeg het via Sam Lammers nog een kans om iets terug te doen, maar Lazio domineerde het grootste deel van de wedstrijd. Het publiek in de Grolsch Veste bleef de ploeg steunen, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Vlak voor tijd kwam de definitieve klap voor de Tukkers. Gustav Isaksen profiteerde na een counter en kon de voorsprong van Lazio verdubbelen.