Dit zegt Unnerstall over zijn vroege rode kaart tegen Lazio in de Europa League

Dit zegt Unnerstall over zijn vroege rode kaart tegen Lazio in de Europa League

24 oktober om 23:30
Laatste update: 24 oktober om 23:32

FC Twente kende donderdagavond een lastige avond tegen Lazio Roma. De Tukkers kwamen al na tien minuten met tien man te staan, nadat Lars Unnerstall rood kreeg. Na afloop gaat de Duitse doelman in op zijn vroegtijdig verlaten van het veld tegen de Italiaanse ploeg. 

"Een dieptebal en een rode kaart", vat Unnerstall de situatie kort samen. "Ik raak hem wel, dus ik probeer mijn been nog weg te trekken. Het was iets te laat, dus ik probeer mijn benen nog terug te trekken." De doelman gaf aan dat hij aanvankelijk nog hoop had om de bal te spelen, maar merkte al snel dat dat niet meer mogelijk was. "Ik probeer naar de bal te komen, dan zie ik en voel ik dat ik daar niet bij kom en dat hij die bal wegtikt. Dan probeer ik mijn been nog terug te trekken, maar dat wordt best wel lastig dan op snelheid."

Toen de scheidsrechter floot, had Unnerstall nog even de hoop dat buitenspel hem zou redden. "Ik hoopte meteen al buitenspel, maar dat was het niet." Hij bleef dan ook langer op het veld in afwachting van een mogelijke ingreep van de VAR. "Zeker, ik ga niet zomaar naar binnen, maar toen was het duidelijk dat het toch geen buitenspel was maar rood." Unnerstall moest vervolgens de resterende tachtig minuten vanuit de kleedkamer volgen, iets wat hij als bijzonder frustrerend ervoer. "Je weet dat je het zwaarder hebt gemaakt voor die jongens. Ze moesten gewoon tachtig minuten met tien man spelen en dat wil je niet."

Ondanks het ondertal vond Unnerstall dat FC Twente zich goed staande hield. "Ik vond wel dat we best wel goed speelden. Ze tikten ons niet helemaal weg en we konden vaak de bal afpakken. Heel veel respect voor die jongens die op het veld stonden."