'PSG weigert 55 miljoen te betalen na uitspraak in voordeel Mbappé'

'Mbappé wint zaak tegen PSG, maar club weigert 55 miljoen te betalen'
Vandaag om 13:20

De beroepscommissie van de Franse profvoetballiga (LFP) heeft vrijdag wederom geoordeeld in het voordeel van Kylian Mbappé in zijn financiële geschil met Paris Saint-Germain, waarin hij 55 miljoen euro aan onbetaalde salarissen en bonussen eist. Ondanks dit besluit houdt PSG voet bij stuk en weigert het gevorderde bedrag uit te keren. Dat melden diverse internationale media.

Mbappé, inmiddels speler van Real Madrid, claimt het bedrag op basis van afspraken die voortvloeien uit zijn contractverlenging bij PSG in mei 2022. De commissie beveelt PSG aan om te betalen, maar het oordeel is niet bindend, waardoor het Parijse bestuur naar verwachting niet snel zal toegeven. PSG benadrukt dat de speler in augustus 2023 mondeling zou hebben beloofd af te zien van deze betaling. Echter, volgens de commissie is dit verbale akkoord juridisch niet afdwingbaar, zeker gezien de schriftelijke overeenkomst tussen de partijen.

In reactie op het besluit overweegt PSG verdere stappen. De club kan in beroep gaan bij een hogere commissie van de Franse voetbalbond (FFF) en uiteindelijk naar de rechter stappen indien nodig. PSG is vastbesloten om zijn zaak tot het uiterste door te zetten. Een woordvoerder van de club gaf aan dat men desnoods voor de rechter wil aantonen dat de positie van Mbappé de club aanzienlijke schade berokkent, en benadrukte dat de club blijft zoeken naar een oplossing, ondanks Mbappés afwijzing van bemiddeling.