Laporta voelt zich 'verplicht' naar Messi toe: 'Ik heb gedaan wat ik moest doen'

24 juli 2022 om 10:59

Joan Laporta heeft in een groot interview met ESPN de hoop uitgesproken dat Lionel Messi terugkeert bij FC Barcelona. De preses stelt zelfs dat het 'zijn verantwoordelijkheid' is dat de Argentijnse superster terugkeert bij zijn jeugdliefde.

Afgelopen zomer kwam er een einde aan de periode van Messi bij FC Barcelona. Door de financiële problemen hadden de Blaugranas de middelen niet om de international in te schrijven voor La Liga. Een transfer naar Paris Saint-Germain volgde. "Ik geloof en hoop dat het Messi-hoofdstuk bij Barça nog niet is afgelopen", vertelt Laporta aan ESPN.

"Ik denk dat het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat dit hoofdstuk, dat nog steeds open is, blijft bestaan", vervolgt de markante bestuurder. Laporta wordt door de betaalzender gevraagd of hij zich schuldig voelt, dat in zijn periode als preses Messi de club verlaten heeft. "Als voorzitter van Barça denk ik dat ik gedaan heb wat ik moest doen. Desondanks denk ik wel dat ik hem schatplichtig ben, ja." De Vlo kwam in zijn eerste seizoen in Frankrijk tot elf doelpunten en vijftien assists in 34 officiële optredens.