Oud-Ajacied Dani lovend over aanwinst: 'De Ajax-fans gaan van hem genieten'

28 juli 2022 om 11:25

Ajax haalde onlangs Fransisco Conceição binnen en het Portugese talent gaat de Amsterdammers veel plezier brengen. Dat zegt niemand minder dan Dani, voormalig speler van Ajax én kenner van het Portugese voetbal. 

Dani prijst de nieuwe aanwinst van Ajax in een interview op de clubwebsite. De Amsterdammers betaalden vijf miljoen euro voor de Portugees, die een handtekening tot 2027 zette. "Het is een fantastische jonge speler. Hij is snel en heel sterk in de één-tegen-één. Daarnaast is hij enorm leergierig, een liefhebber en heeft hij een enorm potentieel", zegt de voormalig speler van Ajax, die in 2003 zijn profcarrière vroegtijdig beëindigde. 

De oud-voetballer gelooft dat Dani zal slagen in de hoofdstad. "Hij is technisch ongelofelijk goed en altijd een probleem voor de tegenstander. Zijn dribbels en acties zijn van een hoog niveau. Daarnaast is hij snel op korte én lange afstanden, heeft hij een goede mentaliteit en is hij enorm professioneel. Het is belangrijk dat hij zichzelf tijd gunt, vertrouwen krijgt en open staat voor het leerproces."

"Conceição heeft alles om een topspeler te worden en de Ajax-supporters gaan zeker van hem genieten", meent Dani, die het overweegt een keer langs te komen om de vleugelaanvaller in actie te zien. "Het is mooi om weer een Portugees bij Ajax te zien. Als het lukt, ga ik een keer langskomen en hem bewonderen."