'Nog nooit een speler zo snel, zo veel beter zien worden als Bassey'

29 juli 2022 om 09:25

Christopher Jack is lyrisch over de ontwikkeling van Ajax-aanwinst Calvin Bassey. De clubwatcher van Rangers FC voor Glasgow Times laat weten dat de Nigeriaanse verdediger de afgelopen maanden een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt.

"Het is een speler die eigenlijk tegen alle voetbalwetten inging de afgelopen zes maanden. Ik denk dat ik nog nooit een speler zo snel, zo veel beter heb zien worden als Calvin Bassey. Fysiek, technisch en tactisch werd hij bijna per wedstrijd een stuk beter. Dat was echt indrukwekkend om te zien", aldus Jack. "Bassey bekroonde dat aan het einde van het seizoen met de Europa league-finale en de Schotse beker. In beide finales was hij de 'Man of the Match'."

"Wanneer je een speler als Calvin koopt betaal je niet alleen voor hoe goed hij nu is, maar ook voor zijn potentie", vervolgt de clubwatcher van Rangers. "En als je ziet hoe erg hij gegroeid is in een korte tijd bij Rangers, dan denk ik dat na trainen bij Ajax, Eredivisie en Champions league-ervaring op te hebben gedaan we nog veel meer van hem kunnen verwachten. Je koopt geen eindproduct, je koopt een speler die in de komende seizoenen nog veel beter gaat worden. En het zou me echt enorm verbazen dat op het moment dat Ajax hem over een paar seizoenen verkoopt, ze hem niet voor veel meer verkopen dan dat ze nu voor hem hebben betaald."

Van Bronckhorst is volgens Jack ook gecharmeerd van Bassey. "Twee weken geleden sprak ik met Giovanni van Bronckhorst en Connor Goldson over Calvin en beide waren ontzettend lovend over waar hij nu staat, maar vooral hoe ver hij het kan gaan schoppen. Connor zei dat Calvin de wereld aan zijn voeten had en het op elk niveau kan gaan maken. En ik zou enorm verbaasd zijn als we hem niet binnen een paar jaar bij een topclub in de Premier League zien spelen."

Ajax nam Bassey deze transferzomer voor 23 miljoen euro over van Rangers. Het transferbedrag kan oplopen tot 26,5 miljoen euro.