'Teleurgestelde' Van Nistelrooij: 'Jammer dat daar geen gehoor aan is gegeven'

30 juli 2022 om 07:18

Als het aan PSV-trainer Ruud van Nistelrooij lag, had de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax op een ander moment plaatsgevonden. De voormalig topspits is teleurgesteld in de KNVB omdat de wedstrijd niet werd verplaatst.

"Nu het eenmaal zo vaststaat, dealen we ermee", aldus Van Nistelrooij voor de camera van ESPN. "Ik vind het in het belang van het Nederlands voetbal wel jammer dat er geen gehoor aan is gegeven. Teleurstellend? Ja. Het had makkelijk gekund in het programma van zowel PSV als Ajax."

Het verzoek van de Eindhovenaren werd ingediend omdat er op dinsdag 2 en dinsdag 9 augustus tegen AS Monaco moet worden gespeeld in de voorronde van de Champions League. Het eerste duel van het tweeluik staat dus drie wedstrijden na de wedstrijd om de JC Schaal al op het programma, redelijk vroeg in de ogen van PSV

Dat gaf algemeen directeur Marcel Brands de reden om het te proberen bij de KNVB. De belangen rondom het plaatsen voor de Champions League zijn namelijk enorm, aangezien de club dan zelf de nodige miljoenen mag ontvangen en het Nederlandse belang speelt mee. De voetbalbond weigerde mee te werken omdat het verzoek te kortdag zou zijn.