'Na de 1-1 draaide de mentaliteit om bij de ploeg, van: gas geven, dit kan gewoon'

31 juli 2022 om 09:33

Luuk de Jong is terug bij PSV en won zaterdagavond bij zijn officiële rentree meteen de eerste prijs van het seizoen. De kopsterke spits won de vijfde Johan Cruijff Schaal in zijn carrière en geeft toe dat Ajax in de openingsfase veel sterker was, maar dat de Eindhovenaren na de gelijkmaker beter in de wedstrijd kwamen. 

De Jong stond na afloop van het duel ESPN bij om over de wedstrijd te praten. De Johan Cruijff Schaal wordt door een deel van de voetballiefhebbers als een troostprijs gezien, maar trainer Ruud van Nistelrooy wilde daar niets van weten en vroeg zijn ploeg nog niet aan het duel met AS Monaco te denken. "Of dat is gelukt? Dat denk ik wel", reageert De Jong. "Dit soort wedstrijden tegen Ajax zijn altijd lastig, we hebben het in het begin lastig. Het eerste halfuur werden we weggespeeld, dat geef ik toe."

"Gelukkig hebben we dan de individuele kwaliteiten met Cody die kan voorgeven en Guus die erbij komt in de zestien. Dan ga je toch lekker de rust in en dat gevoel neem je mee naar de tweede helft", meent De Jong. "We hebben een groep die goed met elkaar communiceert bij omschakelingsmomenten en we kennen elkaars kwaliteiten", stelt de spits. 

PSV rechtte de rug na het lastige begin. "In de eerste helft waren we slordig, maar dat deed Ajax ook goed. Die zaten er goed op. Voetbal gaat soms om details en het wisselt in één keer om zonder reden", zegt de spits. "Na de 1-1 draait de hele mentaliteit om en dan denkt de ploeg: we moeten even gas geven, dit kan gewoon. En als ik er niet ben, weet ik dat Guus altijd in mijn rug zit", besluit De Jong grijnzend.