'Ik wil gewoon weer voetballen, voor welke club dat maakt me niet uit'

3 augustus 2022 om 23:33

Lerin Duarte is nog altijd niet gestopt met voetballen, maar heeft momenteel geen club. Zelf wil de 31-jarige middenvelder niets liever dan voetballen op het hoogste niveau, maar hij merkt dat het lastig is om een nieuwe club te vinden.

“Ik wil graag minuten maken en me kunnen bewijzen”, aldus Duarte bij ESPN. “Ik heb een club nodig die het aandurft om met mij in zee te gaan. Dan is het aan mij om me te bewijzen. Het liefst blijf ik nu in Nederland. Welke club, dat maakt me niet uit. Ik wil gewoon voetballen, plezier hebben en laten zien dat ik het nog steeds kan.”

Na avonturen bij Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, Ajax, sc Heerenveen, NAC Breda, weer Heracles en Aris Saloniki, waarna hij voor korte duur aansloot bij de VVCS. Vanuit daar deed hij er alles aan om een nieuwe uitdaging te vinden, maar tevergeefs. Momenteel traint de middenvelder alleen nog maar voor zichzelf.

“Het is eenzaam. Je bent gewend om gewoon bij een club te zitten. Dit is voor mij ook de eerste keer dat het op zo’n manier gaat en dat is wel wennen. Soms is het moeilijk, maar je moet er toch staan als er wel een club komt”, weet Duarte, die het soms lastig vindt om in het ritme te blijven. “Als je weet dat het niet moet, kun je ook een dag overslaan. Ik heb een gezin met twee kinderen, dus dat gebeurt weleens. Dan ga je iets met de kinderen doen. Het kan moeilijk zijn om te blijven trainen, je moet mentaal sterk zijn.”